Begraafplaats Achterambacht

Begraafplaats Achterambacht
Achterambachtseweg 8b
3342 LB Hendrik-Ido-Ambacht

en

Begraafplaats Waalhof
Graaf Willemlaan 8
3341 CE  Hendrik-Ido-Ambacht

Tel. 078 770 27 70
Mail: begraafplaats@h-i-ambacht.nl

Tarieven Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

Begrafenisverzorging Den Hollander B.V. verzorgt ook begrafenissen op de Gemeentelijke begraafplaatsen in Hendrik-Ido-Ambacht. De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht heeft twee gemeentelijke begraafplaatsen: ‘Achterambacht’ en ‘Waalhof’. Begraafplaats Waalhof biedt geen plaats meer aan nieuwe graven. Op de begraafplaats die sinds 1854 in gebruik is, kunnen enkel nog overledenen bijgezet worden in gereserveerde familiegraven.


Begraafplaats Achterambacht is in 1968 aangelegd. Sinds 2011 heeft begraafplaats Achterambacht een nieuw uitvaartcentrum. Het gebouw heeft een aula voor het houden van diensten. Verder zijn er twee familiekamers. Deze zijn 24 uur per dag beschikbaar voor de directe familie.
In het uitvaartcentrum is een geluidsinstallatie aanwezig waarmee de diensten ook kunnen worden opgenomen. Ook is er de mogelijkheid om muziek af te spelen. Door de aanwezigheid van een beamer kunnen er in de aula ook beelden worden vertoond. In de aula is een orgel aanwezig welke bespeelt kan worden door een willekeurige organist.


Grafkeuze op begraafplaats Achterambaacht:
- Algemene graven voor 15 jaar.
- Algemene kindergraven voor 25 jaar. (leeftijd tot 12 jaar)
- Graven voor levenloos geboren kindjes jonger dan 24 weken.
- Particulier graf voor 20 jaar of 30 jaar (2 personen).

De begraafplaats beschikt over voldoende eigen parkeergelegenheid.