Zuider Begraafplaats - Rotterdam

Zuiderbegraafplaats
Slinge 50
3084 EB Rotterdam
Tel. 010 489 85 60
Mail: zuiderbegraafplaats@rotterdam.nl

Tarieven Gemeente Rotterdam

De Zuiderbegraafplaats is een Rotterdamse begraafplaats, gelegen aan de zuidrand van Rotterdam, tussen Zuidwijk en Lombardijen en is de grootste gemeentelijke begraafplaats op de linker Maasoever.
Vanaf 1927 is het polderland opgespoten en vanaf 1938 is begonnen met de aanleg van de begraafplaats naar een ontwerp van tuinarchitect F. Theeuwis van Gemeentewerken Rotterdam. Na de Duitse inval van mei 1940 werd de begraafplaats vervroegd geopend. Op 14 mei 1940 vond de eerste begrafenis plaats. 

De aula op de Zuiderbegraafplaats is in 2015 vernieuwd, ook de condoleanceruimte is uitgebreid. De mooi verzorgde  paden en lanen doen denken aan een park. (Bron Wikipedia ed.)

In de aula kunnen rouwdiensten worden gehouden. Deze biedt plaats aan circa honderd vijfentwintig bezoekers. De aula beschikt over een orgel, welke gebruikt kan worden voor begeleiding van de samenzang als ook voor de in- en uitleidende muziek.

In de aula is een geluidsinstallatie aanwezig waarmee de diensten kunnen worden opgenomen. Ook is er de mogelijkheid om muziek af te spelen. Door de aanwezigheid van schermen kunnen er in de aula ook beelden worden vertoond.

Grafkeuze op de Zuiderbegraafplaats
Algemene graven voor 15 jaar.
Particulier graf voor 15 of 30 jaar voor 1, 2 of 3 overledenen.
Particulier graf voor 15 of 30 jaar voor een kind jonger dan 12 jaar
Keldergraf voor 30 jaar voor 3 of 6 overledenen.
Bovengrondse nis voor 30 jaar voor 1 overledene.

De begraafplaats beschikt over voldoende eigen parkeergelegenheid op de parkeerplaats.